Да си творец на красивото

Привет, прекрасни,

изпълнена и вдъхновена съм в днешния пост да споделя  с вас една нова идея в блога. А именно гостът в моето местенце, което пък смятам да се превърне в традиция. Първо, защото традициите са, за да се спазват, а освен това обожавам творящи, млади, различни хора, които да сипят от енергията си и смятам да си спретвам среща с тях.

А такава е и мехнди артистът Елена, която ви представям днес.

Срещам я, препълнена с енергия, усмихната, успешна, удивителна (упс, това бе от популярна реклама, но важи с пълна сила).

Тя е едно интернационално, творящо, двадесет и четири годишно момиче, наполовина българка, наполовина рускиня, учеща италиански и  завършила тюркология, е казах ви, че е интернационална. Цветовете й не спират дотук, пътува често, държи на модерния си и стилен външен вид и твори, не спира да твори.

Вдъхновението на Елена е рисуването, започва да рисува още като малка, докато живее в Русия, после решава да спре.

А страстта й се завръща преди две години, когато попада на събитие за „мехнди“, вдъхновява се, продължава с „уъркшоп“ и така се ражда идеята да започне. Едно от създанията й, или местенцето в, което декорира с къна. Мен украсява с тези красоти♡


Разказва ми за видовете „мехнди“, арабско с характерните флорални елементи и индийско, където се изобразяват мандали, птици и растения. Аз избирам, нещо по-изчистено, заради стилът, който имам.

Бързината с която твори и усмихнатостта, която влага в рисунката, впечатляват. Бързо очертава контурите, повтаря елементите, които са основни във фигурата и готово. Сега само трябва рисуваната зона, да не мърда, което ми е непосилно, имайки предвид експресивността ми.

Една рисунка в ръцете на Елена трае около тридесет минути, в зависимост от сложността на детайлите.  След завършването й започва процес на изсъхване и релефната част започва да се пука, по-късно пада, а цветът, който остава е тъмно кафяв, траещ около седем дни.

Един различен, временен аксесоар и украса на тялото, а летните дни и нощи са точния момент за нещо подобно❋


Разделяме се, преизпълнени с енергия и приповдигнати от срещата помежду ни. Аз доукрасена, Елена щастлива, че съм уважила трудът и таланта й, е как да бъде другояче. Та, тя сияе от това, което прави, изглежда завършена, и й желая да не спира, и то нито за миг да престава да се зарежда с нещото, което я прави щастлива.

А аз нямам търпение за следващата си среща с отново толкова талантлив, различен и усмихнат гост в блога♡

#GERDÁNA

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s