Усмихнатите сутрини у дома

Smiley mornin’ at home☕️🍏.

Или просто утрините у дома, свежи и усмихнати. Вече месец им се радвам на тези хубости и си създавам такива моменти, от моите. Сутрешни, любими и още по-любими след промененото ми вкъщи⭐️

Линк към публикацията в Instagram

Всеки който ме чете/следи и гледа знае, че през последните месеци декорът в кухнята претърпя промяна. Миналия месец завърши дългоочаквания ремонт. Кухнята се премени от венге и светъл дъб в чисто бяло. Сега разположението ѝ е на „Г“, а в предишния си вид бе само на една стена. Сега е много по-просторна. От там дойде и самата идея за промяна, освен, че цветово вече ми се искаше да я променя. Миналата бе почти новичка, тъй като съм я правила през 2012г., но бе много нефункционална и мъничка. Все не ми достигаше местенце, а аз обичам да има такова, тъй като кухнята това е едно от любимите ми пространства у дома...

Такава съм, обичам да се вихря. Готвенето ми доставя спокойствие, тъй като се откъсвам от всичко, а колко обичам да готвя и сервирам красиво… само аз си знам…

Та, декорът е изцяло в бял цвят с инокс и черно в уредите. Те останаха същите, новост са микровълновата, миялната и абсорбатора, който е изцяло вграден. Препоръчвам такъв тип модели, тъй като не се вижда, не се дърпа, не се прибира, а е много деликатен. Единственото, което се вижда от него са копчетата и бялото, стилно стъкло около самите мрежи, които абсорбират. Микровълновата фурна пък, на която съм голям противник е с идеята да има баланс в линиите и формите.

Цялостната идея, която имах за кухнята, бе да носи хармония, свежест и спокойствие. За тази цел исках всички горни и долни части да бъдат с еднакви размери, дълбочините също да са еднакви.

*** Тук срещнах проблем, тъй като българските производители твърдяха, че „Така не се прави“, „Стандартът е такъв“… И така след една фирма, забавяща ни месец се насочихме към ново търсене,което също ни забави, но за да стигнем до нашата си, която се постара да реализира кухнята от съзнанието ми.

Исках крайния резултат да е това, което ще радва окото ми и ще е красиво за мен. Намален бе т.нар „стандарт“ за започване на горните шкафове, така изглеждат като мебел, всички те са съразмерни с долните и са с дължина до тавана. Това ги прави сливащи се с интериора на хола, който е в близост.

Крайния резултат е точно, това, което исках. Чисто, свежо, хармонично и каращо ме да се чувствам още по-вдъхновена, когато съм в пространството и готвя или пък пия любимата доза събуждане. Такова усмихнато, точно както в кадрите отгоре. Но нали хубавите неща ставали бавно, така се получи и при тази бяла красота.

Още за в декора у дома в статията : „Здравей мечтано място за вдъхновение“ или домашното ми офисче в кадри.

Ще се радвам интериор публикациите да са интересни, полезни и да Ви вдъхновяват.

#GERDÁNA

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s