Торта с имитиращ шоколадов блат + малинов и маскарпонен слой

Малките неща, носят усмивки 👩🏻‍🍳🍓🍰 Реших да си ги подаря, с време, в което да приготвя тази вкусотия. Подарявам и на вас, с рецептата, защото се получи уоу.

“Торта с имитиращ шоколадов блат + малинов и маскарпонен слой”

Съставки за 8 парчета :

За блата :

•2 яйца

•200мл. кисело мляко

•2ч.л. сода

•2ч.л. бакпулвер

•1ч.л. ванилия

•200гр. брашно / или колкото поеме

•150гр. смлени ядки

•100гр. фини овесени ядки

•100гр. брашно рожков

•1с.л. мед

•1с.л. кокосово масло

Разбивам яйцата, добавям киселото мляко, содата и бакпулвера, които шупват. Добавям всичко останало и бъркам до получаване на гъста, но леко течна смес. Изсипвам сместа в намазнена с кокосово масло форма за печене. Поставям върху металната решетка на дъното, в предварително загрята на 180гр. фурна. Пека, докато пробвайки с клечка, тя излиза суха. Заради брашното рожков резултатът е приличащ на брауни, но много по-полезен и лек.

За малиновия слой :

•200гр. замразени малини

•1с.л. мед

•1ч.л желатин

Загрявам плодовете на тиган, заедно с меда. След като се получи консистенция на сладко, добавям желатина. Него разтварям в чаша,в която го покривам с вода и поставям на водна баня. Добавям го към малиновия сос и разбърквам.

За маскарпонения слой :

•1 малка опаковка маскарпоне

•1 малка опаковка заквасена сметана

•2с.л. мед

Смесвам всичко до получаване на еднородна смес.

След като блата се е изпекъл, оставам да изстине. Изсипвам малиновия сос още топъл, но не врял и прибирам в хладилник, за да стегне. След 30 мин. намазвам с маскарпонената смес и връщам в хладилника, за са стегне. Извадих от хладилника и формата след час, гарнирах с малини, боровинки и ягоди за разкош… Хапнахме от нея след няколко часа, но може да престои и една нощ. Блата попива и става още по-по-най ♥️

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s