Малките неща, носят усмивки 👩🏻🍳🍓🍰 Реших да си ги подаря, с време, в което да приготвя тази вкусотия. Подарявам и на вас, с рецептата, защото се получи уоу.

“Торта с имитиращ шоколадов блат + малинов и маскарпонен слой”
Съставки за 8 парчета :
За блата :
•2 яйца
•200мл. кисело мляко
•2ч.л. сода
•2ч.л. бакпулвер
•1ч.л. ванилия
•200гр. брашно / или колкото поеме
•150гр. смлени ядки
•100гр. фини овесени ядки
•100гр. брашно рожков
•1с.л. мед
•1с.л. кокосово масло
Разбивам яйцата, добавям киселото мляко, содата и бакпулвера, които шупват. Добавям всичко останало и бъркам до получаване на гъста, но леко течна смес. Изсипвам сместа в намазнена с кокосово масло форма за печене. Поставям върху металната решетка на дъното, в предварително загрята на 180гр. фурна. Пека, докато пробвайки с клечка, тя излиза суха. Заради брашното рожков резултатът е приличащ на брауни, но много по-полезен и лек.
За малиновия слой :
•200гр. замразени малини
•1с.л. мед
•1ч.л желатин
Загрявам плодовете на тиган, заедно с меда. След като се получи консистенция на сладко, добавям желатина. Него разтварям в чаша,в която го покривам с вода и поставям на водна баня. Добавям го към малиновия сос и разбърквам.
За маскарпонения слой :
•1 малка опаковка маскарпоне
•1 малка опаковка заквасена сметана
•2с.л. мед
Смесвам всичко до получаване на еднородна смес.
След като блата се е изпекъл, оставам да изстине. Изсипвам малиновия сос още топъл, но не врял и прибирам в хладилник, за да стегне. След 30 мин. намазвам с маскарпонената смес и връщам в хладилника, за са стегне. Извадих от хладилника и формата след час, гарнирах с малини, боровинки и ягоди за разкош… Хапнахме от нея след няколко часа, но може да престои и една нощ. Блата попива и става още по-по-най ♥️
