Хидратация с главно Х

Днес си говорим за грижата за лице. Онази, в дълбочина и досегът ми до линията HYDRAGENIST на LIERAC PARIS.

• Lierac Hydragenist – Хидратиращ крем

Говорили сме си за френска козметика, както и за Lierac и в друга статия . Всъщност от първа среща в борбата с началните, фини бръчици, линията DERIDIUM се е превърнала в част от крем-рутината ми вече две години. Продуктът ми дава превенция, лекота и еластичност, но в следващите редове ще споделя защо посегнах към друга формула на марката, както и впечатленията ми от нея.

*Спомням си, че избрах марката, тъй като бях проучила, че лабораториите ѝ са сред първите френски, работещи и пречупващи научни и медицински изследвания за създаване на ефективни формули, борещи се със следите от стареене и естетичните проблеми. И с годините се превръща във водеща във фито и дермо козметиката.

Към кремът Lierac Hydragenist посегнах в началото на периода, в който сме в момента. Бе завръщането ни от ваканция, където лицето ми рязко се изложи на температури, слънце, климат, с които му бе странно заради зимния период, в който се намирахме. Като резултат кожата ми, макар и защитена, изгоря, но по онзни малко по-странен и жесток начин, числящ се към метеорологичните условия, типични за друг континент. В комбинация с особената ситуация (вирус-дезинфекция), стреса (пътуване-самолети), смяната на условията (дом-хотели), забелязах лицето ми дехидратирано, с неравномерен тен и дори зони с пигментни петна. Липсваше еластичността, свежестта, както и онова усещане за влага, които търся преди и след грижата. Това бяха и причините да добавя този и следващия продукт към рутината си.

Консистенцията на крема е с леко бежов цвят, малко по-мазна от останалите хидратиращи такива и по-тежка за разнасяне. Нека не забравяме, че продуктите за хидратация са различни в утежнеността си като формула за типовете кожа (нормална към смесена, нормална, мазна или пък суха). Тук имаме такава за суха, заради периодичната нужда на кожата ми от такава. При първото намазване усещах кожата си като пустиня. Поставих количество, под формата на „грахово зърно“, а тя попи всичко мигновено. В такива случаи добавям и добавям, за да успея след няколко седмици да „съживя“ влагата и еластичността, която обичам да виждам и усещам. И се получи към днешна дата.

**Мисля си, че в случай, че кожата не е суха и получи желаната хидратация след определен период от използване, би било подходящо продуктът да бъде спрян. Правя паралел с моята, за която ще го спра до следваща нужда от такава формула. Целта е да не се получава омазняване в комбинация с летните температури, които предстоят, както и утежняване в комбинация с грим грижата за лицето.

Цялостното продуктът носи хидратация и удобно усещане, свежест и заглаждане на онези, фини бръчици. В състава си крие кислородна формула, както и растителни съставки като слънчогледово олио, бадемов протеин и масло от кайсия за интензивно подхранване.

• Lierac Hydragenist – Хидратираща, уплътняваща маска

Маската добавих като допълнително оръжие срещу липсата на худратация, а и всички знаем, че „Една птична пролет не прави“ и е хубаво да комбинираме поне два продукта от една линия, за по-добри резултати.

Маската е с лека с конситенция на гел, но деликатен и свързващ се с кожата, като втора такава. С лек розов цвят е, но след поставяне се слива. Попива, не стои мазна, не дъроа, стяга или изсушава.

Интересното е, че кожата с нея се чувства комфортно и съвсем спокойно можем да преспиваме с нея. Целта е свойствата да проникнат и действат през по-дълъг часови диапазон – нощта.

Цялостното продуктът се характеризира като „инжекция“ с хидратиращи, подхранващи съставки, които правят кожата свежа, гладка и еластична. В състава си отново крие кислородна формула, както и растителни съставки като екстракт от горчив портокал, вода от роза дамасцена, масло от лайка и екстракт от жасмин.

** Продуктите не са предоставени като PR пратка и отзивите не са реклама в резултат от спонсорирано сътрудничество, a са закупени с лични средства.

Тежката артилерия или Хидратация с главно Х, това доставя Lierac Hydragenist …

Надявам се статията да ви е била полезна, да е дала обратна връзка за продуктите и в случай, че имате нужда от подобен тип формула ежедневно или пък сте в такъв период, то да изпробвате, и да ви харесат. И нека не забравяме да отразяваме на пръв поглед малките сигналчета, които кожата на лицето ни, ни дава. Често, това са сигнали за промяна в рутината, както в цялостната грижа отвън, така и отвътре на нас самите.

До нови #Beauty срещи .

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s